Општа и компаративна книжевност
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Raspored na ispiti vo fevruarski ispiten rok

Go down 
AuthorMessage
Viktor JovanoskiNumber of posts : 319
Registration date : 2008-04-07

PostSubject: Raspored na ispiti vo fevruarski ispiten rok   Sun Dec 27, 2009 8:20 pm

РАСПОРЕД НА ИСПИТИТЕ ВО ФЕВРУАРСКИОТ ИСПИТЕН РОК

(ПРВА ДЕКАДА - ЕКТС) од 8 до 20 јануари 2010Предмет

Испит
Дата


час

Професор

Поетика на имагинарното и митот 1


11.01.10

10.00

М. Бојаџиевска

Поетика на ориенталните
книжевности 111.01.10

10.00

М. Бојаџиевска

Книжевност и
антропологија 111.01.10

10.00

М. Бојаџиевска

Хеленска книжевност во
компаративен контекст 1


12.01.10

9.00

В. Мартиновски

Римска книжевност во компаративен контекст 1


12.01.10

9.00

В. Мартиновски

Теорија на книжевноста 1


13.01.10

9.00

М. Ѓорѓиева

Теорија на книжевните дискурси 1


18.01.10

11.00

К. Ќулавкова

Увод во книжевната херменевтика


18.01.10

11.00

К. Ќулавкова

Поетика на усната книжевност во современата европска книжевност/култура14
.01.10


9.00С. Србиновска


Поетика на фикција

14.01.10

9.00

С. Србиновска


Критички методи

19.01.10

12.00

Е. Шелева


Поетика на романтизмот

20.01.10

10.00

Л.К. Дракулевска


Поетика на фантастичниот расказ

20.01.10

10.00

Л.К. Дракулевска


Модернистички
поетики на 20 век20.01.10

10.00

Л.К. Дракулевска

Феминистичка критика

19.01.10

12.00

Е. Шелева


Романот и културните митови


11.01.10

10.00

М. Бојаџиевска

Поетиката на романот и филмот 1


14.01.10

9.00

С. Србиновска

Креативно
пишување 113.01.10

9.00

М. Ѓорѓиева

Толкување на современи драмски текстови


13.01.10

9.00

М. Ѓорѓиева
Back to top Go down
View user profile
Viktor JovanoskiNumber of posts : 319
Registration date : 2008-04-07

PostSubject: Raspored na ispiti vo fevruarski ispiten rok (Vtora dekada)   Sun Dec 27, 2009 8:25 pm

РАСПОРЕД НА ИСПИТИТЕ ВО ФЕВРУАРСКИОТ ИСПИТЕН РОК

(ВТОРА ДЕКАДА ЕКТС и МАТИЧНИ ПРЕДМЕТИ) од 21 до 30 јануари 2010


ПредметПисмен
Дата

час

Устен
Дата

час

Професор


Вовед во
книжевноста


25.01.10

10.00

М. Бојаџиевска


Архаични
поетики


25.01.10

10.00

М. Бојаџиевска


Поетика
на имагинарното и митот 2 (ЕКТС)


25.01.10

10.00

М. Бојаџиевска


Поетика
на ориенталните книжевности 2 (ЕКТС)


25.01.10

10.00

М. Бојаџиевска


Општа и компаративна книжевност 1

21.01.10

9.00

21.01.10

12.00

В. Мартиновски


Општа и компаративна книжевност 2

21.01.10

9.00

21.01.10

12.00

В. Мартиновски


Хеленска книжевност во компаративен контекст
2
(ЕКТС)

21.01.10

12.00

В. МартиновскиПоетика на ренесансата (ЕКТС)

Поетика на класицизмот 2 (ЕКТС)

21.01.10

12.00

В. МТеорија на книжевноста 1

26.01.10

11.00

М. Ѓорѓиева


Теорија на книжевност 2

(ЕКТС)

26.01.10

11.00

М. Ѓорѓиева


Теорија на книжевните дискурси
2 (
ЕКТС)

27.01.10

11.00

К. Ќулавкова


Теорија на книжевноста 3

26.01.10

9.00

27.01.10

11.00

К. ЌулавковаТеорија на книжевноста 2

28.01.10

9.00

С. СрбиновскаМетодологија на проучување на книжевноста 1


28.01.10

12.00

Е. Шелева


Книжевна
херменевтика


26.01.10

9.00

27.01.10

11.00

К. Ќулавкова


Методологија на проучување на книжевноста 2

28.01.10

12.00

Е. Шелева


Теорија на рецепција

28.01.10

9.00

С. СрбиновскаПсихоанализаи книжевност

28.01.10

12.00

Е. Шелева

Back to top Go down
View user profile
Viktor JovanoskiNumber of posts : 319
Registration date : 2008-04-07

PostSubject: Raspored na ispiti vo fevruarski ispiten rok (Vtora dekada) (prodolzuva)   Sun Dec 27, 2009 8:28 pm


Психоанализаи книжевност

28.01.10

12.00

Е. Шелева

Дијалогизмот и Бахтин

28.01.10

12.00

Е. Шелева

Романтизам

21.01.10

10.00

22.01.10

9.00

Л.К.
Дракулевска


Симболизам

21.01.10

10.00

22.01.10

9.00

Л.К.
Дракулевска


Поетика на постмодерната

(ЕКТС)

22.01.10

9.00

Л.К.
Дракулевска


Ренесанса и Класицизам

21.01.10

12. 00

В.Мартиновски

Поетика на усната книжевност

28.01.10

9.00

С.
Србиновска
Идеологијата на народната/популарна книжевност (ЕКТС)

28.01.10

9.00

С.
Србиновска
Модели на толкување на книжевноста (ЕКТС)

27.01.10

11.00

К.Ќулавкова

Креативно пишување 2

27.01.10

11.00

К.Ќулавкова

Роман на
ХХ век


25.01.10

10.00

М.
Бојаџиевска


Романот и несреќната свест

(ЕКТС)

25.01.10

10.00

М.
Бојаџиевска


Роман и филм

28.01.10

9.00

С.
Србиновска


Поетика на романот и филмот 2

(ЕКТС)

28.01.10

9.00

С.
Србиновска


Балканизам/Ориентализам

( ЕКТС)

28.01.10

12.00

Е. Шелева
Back to top Go down
View user profile
Viktor JovanoskiNumber of posts : 319
Registration date : 2008-04-07

PostSubject: Re: Raspored na ispiti vo fevruarski ispiten rok   Sun Dec 27, 2009 8:28 pm

Јакимска, штом можеш - избриши ја пораката што штрчи.
Back to top Go down
View user profile
evelynglyn
Admin
avatar

Female Number of posts : 374
Age : 30
Real name : shhh
Registration date : 2008-04-06

PostSubject: Re: Raspored na ispiti vo fevruarski ispiten rok   Sun Dec 27, 2009 10:55 pm

Направено. Браво за табелите! Многу се прегледни вака распоредите.
Back to top Go down
View user profile http://streets-of-dublin.blogspot.com
Viktor JovanoskiNumber of posts : 319
Registration date : 2008-04-07

PostSubject: Re: Raspored na ispiti vo fevruarski ispiten rok   Wed Dec 30, 2009 1:45 am

Професорката Шелева се сложи да го одложиме предавањето на семинарските за предметот Критички методи барем до 28ми јануари (кога ги предаваме семинарските за Поетика на (не)вдоменост). Тогаш ќе се додоговориме за Критички методи.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: Raspored na ispiti vo fevruarski ispiten rok   

Back to top Go down
 
Raspored na ispiti vo fevruarski ispiten rok
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Известувања :: Колоквиуми-
Jump to: