Општа и компаративна книжевност
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 SLAVKONF

Go down 
AuthorMessage
evelynglyn
Admin
avatar

Female Number of posts : 374
Age : 30
Real name : shhh
Registration date : 2008-04-06

PostSubject: SLAVKONF   Sat May 07, 2011 8:29 pm

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА СЛАВИСТИКА ВО ПРАГА,
НОЕМВРИ 2011

Конференцијата е отворена за учество на студенти по компаративна книжевност, текстовите (напишани на кој било словенски јазик) можат да се праќаат до јуни.
За повеќе инфо, кликнете тука: http://slavkonf.com/
Инаку, како што ми изгледа, организаторите обезбедуваат многу малку од трошоците, дури и сместувањето е ставено под прашање.

Конференција младих слависта је пројекат студената и доктораната Катедре славистичких и источноевропских студија Филозофског факултета Карловог универзитета (ÚSVS FF UK). Међународним карактером и учешћем младих стручњака разних специјализација и научних интересовања требало би да се повећа информисаност о стручном деловању студената основних и докторских студија који се баве словенском фиологијом, како на свим појединачним славистичким студијским групама тако и у разним славистичким институцијама. Циљ акције је сусрет младих стручњака, стварање простора за презентацију резултата истраживачког деловања и форум за конфронтацију разних научних метода и погледа на словенски ареал. Из тог разлога су позвани студенти из осталих славистичких институција у ЧР и са иностраних факултета. Учесницима конференције нуди се могућност за остваривање контаката, који могу постати основа за будућу међународну сарадњу младе генерације истраживача.

Учешће на конференцији има форму излагања у трајању од 15-20 минута. Конференцијски језици су сви словенски језици. Учесницима који реферат обраде у форми готове студије, биће понуђена могућност публикације текста у зборнику.
Back to top Go down
View user profile http://streets-of-dublin.blogspot.com
 
SLAVKONF
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Известувања :: Инфо табла-
Jump to: